Celebracions

Baptisme

El millor regal que podem donar als fills és la Fe. L’Església, juntament amb els pares i padrins, els ofereix aquest Sagrament, i, amb ell, el compromís de acompanyar-los en el seu creixement com a persones i com a fills de Déu.

 

Primera Comunió

L’Eucaristia és el gran tresor que ens va deixar Jesús: és Ell mateix alimentant la nostra ànima. A més, l’Eucaristia és el sagrament central de la vida cristiana.

 

Confirmació

És donar un gran “sí” a Déu, que ens envia i infon en nosaltres els dons de l’Esperit Sant. Confirmem la voluntat de seguir pel camí que vam iniciar amb el Baptisme: un camí de testimoni i evangelització.

 

Matrimoni

La decisió de casar-se i formar una família és un dels moments més importants de la vida d’una parella. Volem que el vostre casament sigui una experiència inoblidable i que sigueu molt feliços tota la vida.

 

PASSOS QUE CAL FER PER CASAR-VOS

Primer pas: Escollir el dia del casament.

 • Haureu de venir un dia al despatx parroquial a reservar el vostre dia de casament (segons la disponibilitat). El nostre horari és; dimecres de 17 a 19 h. Les reserves es fan només de forma presencial. Heu de venir els nuvis o bé algun familiar directe, amb autorització prèvia. 
 • Aportació econòmica. La parròquia us agrairà la vostra generositat, si a més d’ajudar a cobrir les despeses ordinàries, com les flors, l’electricitat o la neteja, voleu col·laborar amb la seva tasca social i cultural. La majoria de parelles fan una aportació d’uns 300 €. Gràcies
 • El dia que veniu a reservar la data lliurareu la primera part de l’aportació econòmica (uns 150€). Aquesta també es pot fer per transferència bancària al compte: ES70 0081 0900 8900 0686 3097, indicant la data de casament, nom i cognoms. Un cop realitzada ens feu arribar el comprovant per mail a economia@santfelix.org

Segon pas: Inici de l’expedient matrimonial

L’expedient matrimonial s’ha de realitzar en la parròquia d’un dels cònjuges, és a dir en la que visqui el nuvi o la núvia. L’expedient es pot iniciar, com a molt aviat, 6 mesos abans de la celebració prevista del matrimoni i, no més tard de 3 mesos abans de la celebració. Els documents que haureu de presentar per obrir l’expedient matrimonial són els següents:

Documents generals:

 • Partida de baptisme (original) de la parròquia on fóreu batejats (només té una validesa de sis mesos). Si és de fora la Diòcesi de Barcelona, Terrassa o Sant Feliu, cal que porti el segell del Bisbat corresponent.
 • Fotocòpia del DNI, NIE o passaport, que siguin vigents en el dia del casament.
 • En cas de ser estranger, certificat d’empadronament.
 • Fotocòpia del llibre de família (on hi consti la persona interessada).
 • Certificat literal de naixement Icono externo, enlace actualitzat de cadascun dels cònjuges (caducitat: 3 mesos). En cas de ser estranger el certificat ha d’estar traduït per un traductor jurat i legalitzat pel consolat d’Espanya al país d’on procedeix o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors. (caducitat: 6 mesos).
 • Certificat de fe de vida i d´estat (document que acredita l’estat civil actual).
 • En cas de ser estranger, certificat de l’estat civil actual expedit pel consolat, l’ambaixada o autoritat competent del seu país d’origen.

Documents específics:

 • En cas de persones vídues, certificat literal de defunció i certificat de matrimoni anterior.
 • En cas de persones divorciades, certificat literal de matrimoni anterior, expedit pel Registre Civil del lloc on es va celebrar el matrimoni amb l’anotació marginal del divorci i sentència de divorci. En cas de ser estranger el certificat literal de matrimoni ha de venir amb la inscripció de divorci i traduït i legalitzat pel consolat d’Espanya en el país d’origen o pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.
 • En cas de matrimonis nuls, certificat de l’anterior matrimoni on consti la nul.litat.
 • Fotocòpia del llibre de família en cas de fills comuns.

Tercer pas: realitzar les sessions del curset prematrimonial.

La parròquia us ofereix dues modalitats de curset prematrimonial; els que duu a terme el CPM (Centre de Preparació al Matrimoni) i que es lliuren en diverses sessions, o els que duen a terme un grup de matrimonis i que es concentra en un sol dia que sempre serà dissabte.
La persona que coordina els cursets es posarà en contacte amb vosaltres per informar-vos de les dates.

Quart pas: preparació de la cerimònia del casament.

Unes setmanes abans de la celebració del vostre matrimoni us trobareu amb el mossèn que presidirà el vostre casament. En aquesta trobada:  

 • Concretareu els detalls de la cerimònia, com les lectures, testimonis…
 • Lliurareu la segona part de l’aportació econòmica (uns 150€). Aquesta també es pot fer per transferència bancària al compte: ES70 0081 0900 8900 0686 3097, indicant la data de casament, nom i cognoms. Un cop realitzada ens feu arribar el comprovant per mail a economia@santfelix.org

Difunts

La mort no és el final, sinó el principi de la vida a Déu. És difícil acomiadar-se de familiars i amics difunts, però preguem amb l’esperança de retrobar-nos tots en el Cel.

 

Sol·licita informació